Selvreparerende Computer?

Selvreparerende Computer?

Forestil dig en computer der er opbygget af celler med en dna kodning, som selv kan finde frem til defekter og reparere dem.

Dette har et forskerhold på Danmarks Tekniske Universitet netop skabt grundlaget for, blandt andet via noget som holdet har kaldt eDNA(elektronisk dna).

Holdet har de sidste år arbejdet på projektet, der kort og firkantet sagt kan beskrives som, en kloning mellem et menneskes evner og en computer. Computeren er opbygget af små celler, præcis som os mennesker. Som udgangspunkt kan alle computerens celler betragtes som stamceller, dvs. de ikke har fået en bestemt opgave de skal udføre.

Forskerholdet fortæller således at den registrerede opgave blive indkodet i en sekvens. Denne dna sekvens bliver herefter tilført til samtlige celler og de kan ud fra deres position bestemme, hvilken del af dna'et der bestemmer, hvilken delopgave de skal have.

På denne måde, vil der gro en organisme frem af computerens celler og det vil være denne del, som vil gøre computeren "næsten" udødelig.

Hvis alt går som planlagt, har vi forhåbentlig om nogle år mulighed for at være indehaver af en udødelig computer.kilde:DTUnyheder

 

Kommenter:

Nulstil

Kategorier

Nyeste artikler

Google sætter fokus på OL
August 10. 2012 0
Vedligeholdelse af SEO
April 30. 2012 0
Hvad er Google +1?
December 10. 2011 1

Populære artikler

Hvad er Google +1?
December 10. 2011 1
Selvreparerende Computer?
Oktober 16. 2010 1
Lav din egen YouTube kanal
September 10. 2011 0
© Copyright 2008-2021 Dahii